Yoghurt med linfrön (krossade eller hela) och hallon, häll gärna ner lite vispgrädde i yoghurten också.
Linfrön är jättebra, det innehåller mycket protein och fett men inte några kolhydrater alls.
LCHF-Middagar
Detta recept hittade jag hos Millas matblogg. Det lät jättegott, så det ska jag prova tänkte jag... Jag kopierade bara det hon hade skrivit.
Fetaostfylld fläskytterfilé Fläskytterfilén tycker jag är mycket saftigare än fläskfilén. I fredags fylllde jag en med äkta fetaost, och klappade den med färska örter. Resultat? Väldigt gott! 1 Fläskytterfilé Ca 100g Fetaost Blandade färska eller frysta örter, t ex Provencale Salt & Peppar Börja med att putsa filén. Skär därefter en djup skåra, börja någon centimeter från kanten. Blanda salt och peppar. Klappa in detta på filén. Gör likadant med örterna. Hetta upp smör i en stekpanna och låt filén få lite färg. Lägg den sedan i en ugnsfastform. Fyll skåran med fetaosten. Grädda i ugn, 175 grader i cirka tjugo minuter. Kontrollerna att köttvätskan är klar och köttet är vitt. Serveringstips! Servera ytterfilén med sallad och en god sås. Tzatziki skulle förhöja medelhavskänslan. Bearnaise passar annars också bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar