måndag, januari 11, 2010

Matsedel v. 1

Tisdag: Korvstroganoff Onsdag: Fisksoppa med lax, sej och saffran Torsdag: Pannkaksknyten med hallon och keso Fredag: Kyckling i currysås och ris Lördag: Enchiladas Söndag: Stekt falukorv, potatis och blomkålsgratäng Efterrätt söndag: Zuppa Inglese RECEPTEN:
Saffranskryddad fisksoppa med lax och sej
Ingredienser för 4 port. 400 gram sejfiléer 300 gram laxfilé 150 gram räkor, skalade 1 st purjolök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 3 msk Touch of Taste Hummerfond 2 dl vatten 2,5 dl matlagningsvin, vitt 2,5 dl matlagningsgrädde 1 dl crème fraiche 1 paket saffran 1 tsk salt 0,5 krm svartpeppar 1 tsk timjan 1 tsk basilika olivolja Tillagning: 1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. 3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. 4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna. Servera soppan varm tillsamman med ett vitlöksbröd.
Hallonfylld pannkaka Med frisk hallonfyllning blir den här pannkakan mångas favorit. Ingredienser 8 st 8 stekta pannkakor 1 pkt frysta hallon, ca 200 g 500 g cottage cheese, KESO® naturell 2 msk JO konc. apelsinjuice 1/2 dl florsocker Gör så här Halvtina hallonen. Blanda cottage cheese, 2/3 hallon, apelsinjuice och florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och vik ihop till ett paket. Garnera med hallonen som är kvar och sikta ev över lite florsocker.

Enchiladas
Ingredienser: 2 port 200 g nötfärs
smör salt och svartpeppar
2 dl crème fraiche paprika&chili 4 medelstora tortillas
2 dl Arla Köket riven ost gratäng
Gör så här Sätt ugnen på grill. Bryn färsen i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Rör i 1 dl crème fraiche och låt det koka ca 1 min. Bred ut färsröran på bröden och rulla ihop.
Lägg dem på en ugnssäkert fat. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen 2-3 min.
Servera med resten av crème fraiche, lökringar och sallad. Underbar maträtt som vi garanterat kommer att göra fler ggn. Gott var det också!!

Zuppa Inglese

Zuppa inglese är helt enkelt sockerkaka som man toppar med färska bär och härlig vaniljsås.

Ingredienser:4 port

4 dl färska bär, t ex jordgubbar, hallon, björnbär

2 msk grappa, konjak eller apelsinjuice

2 msk florsocker

4 skivor sockerkaka

Rårörd vaniljsås: 2 dl Arlaköket vispgrädde 2 äggulor 2 msk florsocker 1 tsk vaniljsocker

Gör så här Vispa grädden. Rör ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker. Rör ner det i grädden.

Lägg bär, sprit och socker i en kastrull och värm det utan att koka. Lägg sockerkakan på 4 tallrikar. Lägg på bären med lagen och häll över vaniljsåsen. Tips! Istället för att laga egen vaniljsås kan man använda Kelda vaniljsås.

Inga kommentarer: