söndag, oktober 04, 2009

Amerikanskt risgodis

Här kommer receptet på Amerikanskt Risgodis efter önskemål. =) Det är ett superenkelt recept som går jättesnabbt att fixa i ordning... däremot så behöver det en stund i kylen för att inte vara så kladdigt.. men det går att äta och är gott, men fastnar lättare i tänderna då tror jag... hehe. Ett väldigt bra tips är att göra som jag har gjort på bilderna, häll upp alla ingredienser i olika skålar, eller för all del i samma och skaka omkring så det blandas redan innan. För när du börjar röra ihop allt så går det fort att stelna. VÄLDIGT fort, så man måste vara ganska snabb om du vill hinna få ihop det innan det stelnar. Det är dock inte några problem att rengöra kastrullen efteråt. Jag låter den stå i varmt vatten ett tag innan jag bara diskar ur den. Smaska på... =) Ingredienser ca 40 bitar 75 g smör 280 g marshmallows 3 1/2 dl kokosflingor 6 dl rice krispies eller puffat ris 1 1/2 dl salta cashew- eller jordnötter Gör så här Smält smöret i en rymlig, vid och tjockbottnad kastrull. Rör ner marshmallows och låt smälta på medelvärme under omrörning. Lyft kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser. Täck en liten långpanna med bakplåtspapper och häll upp massan. Lägg ett bakplåtspapper över eller fukta händerna med lite vatten och tryck ut massan till en 2-3 cm tjock kaka. Låt kallna. Skär i rutor.

2 kommentarer:

Ingalill sa...

låter väldigt gott, måste testa!!

Tiggy sa...

Mmm låter gott!