fredag, december 17, 2010

Lite bilder fran Poda Island, Koh Lipe och Hong Island

12 December. 2010 Har ar lite bilder fran Poda, det var jattefint vader, dock lite mulet men det ser morkare ut pa bilderna an det var irl. Vi kakade mat fran longtailbatarna som hade kommit dit med allt mojligt. Jattegoda shakes, majskolvar, grillad kyckling, frukt i massor mm mm Tagen fran stranden pa poda.
Bakom Jade och Danne ser man longtailbaten som man kunde kopa mat ifran.
Pa vag hem igen...
Pa Swensens, en glassbar, med helt enorma skapelser...
Bang, var boatman som korde oss ut till Poda Island.
Pa var Longtail...
Jag i Aonang, vi badade vid The last Cafe'. For ovrigt sa har de grymt god mat dar, det ligger forbi alla massagestallena och langst bort pa stranden mot Railey Beach sas.
Samma stalle nar solen holl pa att ga ner.
Saga, Hm... ja, Wille som gor grimaser, Tuva.
En av tjejernas alla ananasshaker... eller juicer? Har at vi pa ett stalle som hade bl a italiensk mat, tjejerna har hittat en tv med Tom och Jerry pa. :)
Pa vag till Koh Lipe, vi har precis akt minivan/minibuss i nastan 2 timmar och sen vart vi strandade... dvs vi fick sitta i Krabi och vanta i en timme pa en tjej som kom fran Khao Lak innan vi fick aka vidare men har ska vi precis ga ombord pa Tigerlines ferry i Hat Yao. Resan till Lipe skulle ta 1,5 timme med buss och 2,5 timmar med ferry. Vi akte 09.00 och var framme pa lipe kl 16.30. Hm.. ja, det ar bara att lara sig att det thailandarna sager inte alltid stammer... :)
Antligen framme pa Lipe, vi letar reda pa vart hotell och ska checka in innan vi ska ata nagot... MEN, bokningen hade inte gatt igenom sa den gallde inte. De hade inte nagra rum lediga eftersom det ar nagon speciell weekend har just nu. Vad fan.. Vi bokade kvallen innan och fick bekraftelsen samma morgon kl 07.27 dar det stod att dem inte hade nagra rum. Javla skitsajt. Bara att ta allt pick och pack och borja leta boende da...
Solen borjar ga ner... dax att satta fart.
Vi hittar Taratao, ringer dit och de har rum lediga... dock sa tog jag inte nagra foton pa dessa rum. MEN det var billigt. 500 baht per dubbelrum. Da var det en dubbelsang eller 2 enkelsangar, ett badrum med cementerade vaggar. Odlor fanns det med sa Wille ville inte bo har mer an en natt.. Sangarna var stenharda, nagon blandning mellan frigolit och playwood men det var ju som sagt billigt och man ar inte sa mycket pa rummet iaf. Helt okey. Tak over huvudet iaf.
Utanfor Pooh's som ar ett stalle.
Andra och tredje natten bodde vi pa Andamans, helt okey. Vi tog varsin bungalow nere vid stranden, langst upp pa sunrise beach. Lite langt att ga med vagnar och packning ett antal ggr men mysigt och helt ok bungalows for 1400 kr natten. Da var det 2 dubbelsangar i sa vi fick plats hela famlijen i en. Vi delade veranda med D+J m co.
Nere pa Thai Thai, en restaurang pa Pattaya Beach.
Pa Peace and Love, ocksa ett stalle nere pa Pattaya Beach. Roknivan var lag har kan jag saga... det roktes bade det ena och det andra runt omkring oss.. dock inte vi.
Tuva grinade och tjoade om att hon ville ta med en hund hem till Sverige sista kvallen pa Lipe, sa det har ar Hugo, Tuva och Saga har dopt honom till det. Han foljde med oss hela vagen hem pa kvallen, sen lag han och sov under varan bungalow nar det sporegnade hela natten, nar vi gick pa morgonen i regnet ocksa sa foljde han med tillbaka till Pattaya, for att sen folja med oss tillbaka till Sunrise Beach for farjan skulle tydligen ga darifran istallet eftersom det blaste och regnade sa mycket. Vi fick en extra promenad i regnet over on, 2 ggr.
Vid Taratao Cabana i vantan pa ferry.
Jag och Tuva inplastade i regnponchos.
Idag, fredag den 17 december. En Scaniabuss som Jonas ville att jag skulle fota. Fin va? Nastan finare an varan hippiebuss som vi akte i nar vi kom. Mangafigurer... :)
Innan vi akte sa gick vi in pa Subway for att kopa lite mackor till lunch. Det finns inte nagot att ata pa Hong.
Inne pa Subway. :O En thailandsk ekorre, 1 ar gammal. Det var en tjej som jobbade dar som hade den pa axeln, och sen sprang den pa disken dar de tillreder maten... allt ar inte lika strikt som hemma, har ar det mer manjana manjana... :))
Idag pa vag ut till Hong Island.. Jonas som ligger i longtailbaten och njuter av solen...
Har ar vi pa vag till Hong Island, det ar jag, Saga - min systerdotter och Dannes ena kusin som har kommit ner hit ocksa.
En bild till i Longtailen... jag ar som sagt inte brun Linda!
Nagon o pa vag mot Hong Island. Havet ar verkligen helt underbart vackert.
Hong, pa vag in till lagunen.
Pa vag in i Lagunen pa Hong Island. Det var lagvatten, sa vi kunde sta i den och da gick vattnet som mest till knana/laren. Det tog typ en timma att aka till Hong fran Aonang med longtail.
Jessica la en pa Dannes huvud, den borjade sakta men sakert att boja ner sina armar kring huvudet pa honom.
Lite radd var hon nar hon holl i sjostjarnan. MEN hon vagade iaf.. duktig tjej. Jag holl ocksa och den ar verkligen hard, jag trodde att de skulle vara mjuka.
En sjostjarna till som Tuva haller i.
Till sist, min underbara lilla pepparkaka som blir brun bara han tittar ut pa solen... :)
Vi snorklade och matade fiskarna. Jag snorklade inte, eftersom jag inte hann innan vi skulle aka, men alla andra typ... nastan. Wille snorklade massor och sag fina fiskar under vattnet.

Det borjade regna strax efterat och da var det bara att dra pa sig kladerna och aka hem innan himlen oppnade sig.

.

1 kommentar:

Vera sa...

Hej Gumsan!!

Vad härligt det ser ut. Antar att ni har det hur mysigt som helst. Det låter så härligt med massage, manikyr, pedikyr, sol och thaimat.

Ha det gott
Malin/nimal