I morse bakade jag bröd efter det här receptet. Nu är det snart dax att provsmaka med bregott och en ny ost. Gott.
Barkis Ingredienser (2 bröd) 50 g jäst 50 g smör 5 dl mjölk 2 tsk salt 1 msk vit baksirap 12-13 dl vetemjöl äggvita vallmofrön
Tillagning Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och värm tills det blir fingervarmt. Slå vätskan över jästen och rör tills det löst sig. Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Låt jäsa övertäckt i c:a 45 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kånda den smidig. Dela degen i två delar och forma till bröd. Låt jäsa i c:a 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda bröden på nedersta falsen i 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i 15 minuter till. Låt svalna mellan bakdukar.
Jag tog brödsirap, samt penslade med både äggvita och ägggula samt jag har använt vita vallmofrön ovanpå istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar