fredag, november 12, 2010

Quiche Lorraine - Fransk ost & skinkpaj

Så var första pajen av 4 klar. Sen tänkte jag baka bröd och ev kanske muffins. Vi får se vad jag hinner med.

Receptet på Quiche Lorraine - fransk ost och skinkpaj då:

Tillagning Pajdeg:

3 dl vetemjöl

1 krm salt

150 g margarin

3 msk kallt vatten

Fyllning:150 g rökt skinka

250 g riven ost, tex grevé

4 ägg

4 dl mellangrädde (jag bytte ut mellangrädden mot vispgrädde)

ca 1 krm salt

ca 1 krm mald svartpeppar

..........................................................................................................................................

Hacka snabbt ihop allt till pajdegen. Tryck ut den i pajform (ca 25 cm i diam). Kyl degen 15 min. Förgrädda i 200 grader ca 10 min. Skär skinkan i små tärningar. Lägg ost och skinka i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över skinkan och osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. tills fyllningen har stelnat och fått fin färg. Servera med en god sallad.

Jag lovar att den är så grymt god!! =) Dessutom så är det perfekt att göra flera på en gång så kan man frysa in och ta fram när man har lite mindre tid någon kväll.

Published with Blogger-droid v1.6.1

Inga kommentarer: