söndag, november 07, 2010

Vit chokladkladdkaka med varma hallon

Vit kladdchokladtårta med varma hallon En härligt kladdig chokladtårta med glasyr och varma färgglada hallon.

250 g vit choklad

200 g smör

3 st ägg

2.5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

Glasyr

150 g vit choklad

0.5 dl vispgrädde

Dekoration och tillbehör

Florsocker

Varma hallon

Receptet ger 16 bitar. Gör så här 1. TårtaSätt ugnen på 175 grader. 2. Hacka chokladen. 3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. 4. Vispa ägg och socker poröst. 5. Rör i choklad och mjöl. 6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. 7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. 8. Låt kallna och ställ in i kylen. 9. GlasyrHacka chokladen. 10. Koka upp grädden. 11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter. 12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen. 13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. 14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.

Dryckförslag: Maderia Fine.

Bild kommer senare.

2 kommentarer:

Linda sa...

Åh så gott det låter! :)

Lee sa...

Mmm... den var det. =)