Vit kladdchokladtårta med varma hallon En härligt kladdig chokladtårta med glasyr och varma färgglada hallon.
250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr
150 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde
Dekoration och tillbehör
Florsocker
Varma hallon
Receptet ger 16 bitar. Gör så här 1. TårtaSätt ugnen på 175 grader. 2. Hacka chokladen. 3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. 4. Vispa ägg och socker poröst. 5. Rör i choklad och mjöl. 6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. 7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. 8. Låt kallna och ställ in i kylen. 9. GlasyrHacka chokladen. 10. Koka upp grädden. 11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter. 12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen. 13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. 14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.
Dryckförslag: Maderia Fine.
Bild kommer senare.
2 kommentarer:
Åh så gott det låter! :)
Mmm... den var det. =)
Skicka en kommentar